Wortelpudding

40 MIN
4 personen
Wortelpudding

Wortelpudding, het klinkt vreemd, maar is verrassend lekker, met zijn zoet-zoute smaak. Serveer bij een brunch of een kaasschotel.

Ingrediënten

  • 300 g wortelen, geraspt
  • 120 g zelfrijzende bloem
  • 20 g bakpoeder
  • 3 el amandelschilfers, geroosterd
  • 2 eieren
  • 300 ml melk
  • 90 g boter
  • 1 kl kardemompoeder
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Stoof de wortelen al roerend in een klontje boter op een middelmatig vuurtje.
  3. Warm de melk op. Klop dan de eieren los met de bloem, warme melk, de rest van de boter, kardemom en bakpoeder tot een beslag. Breng op smaak met peper en zout. Meng hieronder de gestoofde wortelen. Overstrooi met de amandelschilfers.
  4. Schenk het geheel in een ingevette ovenschaal en zet 30 minuten in de oven.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 435.63 kcal
Koolhydraten 35.33 g
waarvan suikers 9.4 g
Vet 26.86 g
waarvan verzadigd 13.82 g
Proteïnen 11.59 g
Vezels 4.41 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin