Wortelen in zuur

730 MIN
4 personen
Wortelen in zuur

Heb je een grote voorraad aan wortelen? Waarom leg je ze niet op, voor later? Ontdek dit recept voor wortelen in zuur. Om nog lang van te genieten!

Ingrediënten

  • 8 wortelen, in stukjes
  • 180 ml water
  • 250 ml witte wijnazijn
  • 2 el suiker
  • peper en zout
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 jeneverbessen
  • 1 takje tijm

BEREIDING

  1. Doe het witte wijnazijn, de suiker, het water en een klein beetje peper en zout in een pannetje. Breng het geheel aan de kook. Haal het dan van het vuur.
  2. Plaats de wortelen, jeneverbessen, laurier en tijm in bokalen en schenk er het wijnazijnmengsel over. Dek af en laat 12 uur trekken in de ijskast.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 105.11 kcal
Koolhydraten 19.18 g
waarvan suikers 16.09 g
Vet 0.7 g
waarvan verzadigd 0.07 g
Proteïnen 2.14 g
Vezels 6.28 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin