Wortelcake met mandarijntjes en chocoladeglazuur

90 MIN
4 personen
Wortelcake met mandarijntjes en chocoladeglazuur

Het lijkt wel een cake gemaakt voor Sinterklaas! Met wortel, mandarijntjes en chocoladeglazuur. Leuk om met de kinderen te maken.

Ingrediënten

  • 500 g wortelen, geraspt
  • 3 mandarijnen, fijngehakt
  • 1 sinaasappel, geperst
  • 60 g zelfrijzende bloem
  • 4 eieren, gesplitst
  • 100 g fondantchocolade
  • 200 g suiker
  • 50 g poedersuiker
  • 1 kl kaneel

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Klop de eidooiers luchtig met de suiker. Meng hieronder de wortelen, fijngehakte mandarijnen, sinaasappelsap, bakmeel en kaneel.
  3. Klop apart de eiwitten stijf en spatel ze door het wortelmengsel. Schenk het geheel in een ingevette taartvorm.
  4. Zet de taart 45 minuten in de voorverwarmde oven. Laat nadien afkoelen.
  5. Laat de chocolade au bain-marie smelten en roer er de poedersuiker door. Bestrijk hiermee de worteltaart. Laat het glazuur 30 minuten hard worden. Werk af met wat geraspte wortel.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 583.58 kcal
Koolhydraten 99.97 g
waarvan suikers 88.18 g
Vet 13.9 g
waarvan verzadigd 6.33 g
Proteïnen 11.13 g
Vezels 6.77 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin