Wortelburgers met couscous en feta

25 MIN
2 personen
Wortelburgers met couscous en feta

Veggie delight in een heerlijk Midden-Oosters bordje! We maken zelf kruidige wortelburgers met sesamzaad en ras el hanout. Daarbij komt een frisse couscous op smaak gebracht met tomaat, sjalot, munt en feta. Een heerlijke combinatie die ook niet-vegetariërs zal bekoren!

Ingrediënten

  • 2 wortelen
  • 1 bio-ei
  • 5 el paneermeel
  • 40 g gratinkaas
  • 1 el sesamzaad
  • 2 kl ras el hanout
  • ½ groentebouillonblokje
  • 130 g couscous
  • 2 tomaten
  • 1 sjalot
  • 10 g munt
  • 100 g feta
  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl wittewijnazijn
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil en rasp de wortelen met een grove rasp.
  2. Kluts het ei (de eieren) in een kom. Meng er de geraspte wortelen, 2/3de van het paneermeel, de gratinkaas, het sesamzaad, de ras el hanout en een flinke snuf peper en zout door. Voelt het deeg nog te nat aan? Voeg dan de rest van het paneermeel toe.
  3. Vorm met vochtige handen gelijke burgers van het mengsel. Zet ze koud weg tot je ze gaat bakken.
  4. Kook per persoon 125 milliliter water en los er de bouillon in op. Doe de couscous in een kom en schenk er de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Roer goed om, dek af en laat 10 minuten wellen. Schep dan de couscous om met een vork om mooi luchtig te maken.
  5. Snij de tomaten in blokjes. Snij de sjalot fijn. Snij de munt fijn, maar hou enkele blaadjes apart voor de afwerking. Verkruimel de feta.
  6. Meng de couscous met de tomatenblokjes, de sjalot, de verkruimelde feta, de fijngesneden munt, de wittewijnazijn en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Verhit de olijfolie in een antikleefpan en bak de wortelburgers op middelhoog vuur, 3 minuten aan elke kant.
  8. Serveer de couscous met de wortelburgers. Werk af met enkele blaadjes munt.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 852.52 kcal
Koolhydraten 87.62 g
waarvan suikers 14.27 g
Vet 39.71 g
waarvan verzadigd 14.7 g
Proteïnen 31.82 g
Vezels 10.51 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin