Wortelbrood met walnoten

50 MIN
4 personen
Wortelbrood met walnoten

Kom verrassend uit de hoek, met een zelfgemaakt wortelbrood met knapperige walnoten. Het is helemaal niet zo moeilijk, en het is erg snel klaar!

Ingrediënten

  • 150 g wortelen, geraspt
  • 100 g walnoten
  • 350 g bloem
  • 150 g volkorenbloem
  • 2.5 kl bakpoeder
  • 300 ml Griekse yoghurt
  • 125 ml halfvolle melk
  • 1 kl zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Kleur de walnoten in een anti aanbakpan. Zet even opzij.
  3. Meng in een kom het bloem met het bakpoeder, meel en zout. Voeg er de walnoten, wortelrasp en yoghurt aan toe en roer om. Schenk de melk bij het mengsel en roer tot een deeg. Rol het deeg op tot een bol.
  4. Bedek een bakplaat met bakpapier en bestrooi met bloem. Leg er de deegbol op en kerf een ruit in de bovenkant. Laat 30 minuten bakken in de oven.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 676.32 kcal
Koolhydraten 100.47 g
waarvan suikers 10.64 g
Vet 19.25 g
waarvan verzadigd 2.54 g
Proteïnen 21.94 g
Vezels 5.56 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin