Worstjes met polenta

30 MIN
4 personen
Worstjes met polenta

Een klassieke combinatie uit het Italiaanse Piemonte: worstjes met polenta, oftewel maïsmeel. Een heerlijke vullende maaltijd voor op koude dagen!

Ingrediënten

  • 8 worsten
  • 350 g polenta
  • 2 uien
  • 500 ml tomaten, gezeefd
  • 2 el zwarte olijven, zonder pit
  • 150 ml rode wijn
  • 2 takjes tijm
  • 2 el bladpeterselie, gehakt
  • 2 el parmezaan, geraspt
  • 1 blokje groentebouillon
  • boter
  • olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Pel en snipper de uien. Verhit wat olijfolie in een grote pan. Bak de worstjes met de uien rondom bruin.
  2. Schenk de wijn erbij en breng aan de kook. Laat de alcohol verdampen. Voeg de tomaten, de tijm en de olijven toe. Laat 10 tot 15 minuten sudderen. Voeg eventueel een scheutje water toe.
  3. Bereid intussen de polenta in water met het verkruimelde blokje groentebouillon, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook al roerend tot de polenta dik en romig is. Roer er een klontje boter en de kaas door. Kruid met peper en zout.
  4. Verdeel de polenta over warme borden. Schep de worstjes met de saus erover. Werk af met peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 857.46 kcal
Koolhydraten 26.62 g
waarvan suikers 4.95 g
Vet 57.08 g
waarvan verzadigd 20.54 g
Proteïnen 52.09 g
Vezels 4.91 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin