Wok van kip met cashewnoten en lente-ui

20 MIN
2 personen
Wok van kip met cashewnoten en lente-ui

Waarom wij zo van wokken houden? Omdat het zo gemakkelijk is, snel klaar, gezond & ook nog eens overheerlijk! Zoals deze wok van kip met cashewnoten & lente-ui.

Ingrediënten

  • 150 g jasmijnrijst
  • 2 lente-uitjes
  • 2 kipfilet
  • 30 g cashewnoten
  • 100 g peultjes
  • 2 el oestersaus
  • 1 el vissaus
  • 1 el sesamzaad
  • 1 el plantaardige olie
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  2. Snij de lente-uitjes in ringetjes. Snij de kip in blokjes. Hak de cashewnoten grof.
  3. Verhit de plantaardige olie in een wok en bak de kip aan in de hete olie. Voeg de cashewnoten en de peultjes toe.
  4. Schenk er na 3 minuten de oester- en vissaus bij en roer om. Laat nog een minuutje doorwarmen tot de kip gaar is.
  5. Haal van het vuur en verdeel over de borden, samen met de rijst. Werk af met de lente-ui en sesamzaadjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 656.49 kcal
Koolhydraten 68.49 g
waarvan suikers 2.04 g
Vet 20.71 g
waarvan verzadigd 3.83 g
Proteïnen 46.96 g
Vezels 4.09 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin