Wok met scampi's, paprika en cashewnoten

20 MIN
2 personen
Wok met scampi's, paprika en cashewnoten

Dit is echt een zalig éénpansgerecht! Een heerlijke combinatie van gemarineerde scampi's, paprika, ui en crunchy cashewnoten. Gemakkelijk, snel klaar en ook nog eens koolhydraatarm. Genieten maar!

Ingrediënten

  • 20 scampi's
  • 1 rode ui
  • 2 gele paprika's
  • 1 rode paprika
  • 1 rode chilipeper
  • 20 g gember
  • 1 teentje knoflook
  • 2 lente-uitjes
  • 2 el sojasaus
  • 1 el rijstazijn
  • 30 g cashewnoten
  • 3 el arachideolie
  • 1 el maïszetmeel
  • 2 el ketchup
  • 1 kl suiker
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Dep de scampi's droog met keukenpapier. Doe ze in een kom, kruid ze met peper en zout en bestuif ze met het maïszetmeel. Voeg 1/3 van de arachideolie toe. Schep goed om en laat even rusten in de koeling.
  2. Snij de rode ui in halve ringen. Snij de paprika's in fijne reepjes. Snij de rode chilipeper overlangs in twee en schraap er de zaadjes uit met een koffielepel. Snij in fijne halve ringen. Schil en rasp de gember. Pers de knoflook. Snij de lente-ui in ringen, hou het witte en groene deel gescheiden.
  3. Meng de sojasaus met de suiker, de rijstazijn en de ketchup in een kommetje. Dit is de woksaus.
  4. Verhit een antikleefpan zonder vetstof en voeg de cashewnoten toe. Rooster ze tot ze lichtjes beginnen te kleuren. Schep uit de pan.
  5. Verhit 1/3 van de arachideolie in een wok en voeg de scampi's toe. Roerbak ze twee minuten. Schep uit de wok en hou warm onder aluminiumfolie.
  6. Verhit de rest van de arachideolie in de wok en voeg het wit van de lente-ui, de rode ui, paprika, chilipeper (voeg minder toe als je niet van pittig houdt), gember en knoflook toe. Roerbak 4 minuten en voeg dan de woksaus toe. Roerbak nog 2 minuten, voeg de scampi's terug toe en laat ze kort doorwarmen.
  7. Werk het gerecht af met de geroosterde cashewnoten en het groen van de lente-ui en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 601.79 kcal
Koolhydraten 45.57 g
waarvan suikers 27.25 g
Vet 31.03 g
waarvan verzadigd 5.1 g
Proteïnen 30.56 g
Vezels 10.65 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin