Witte vis met spek, knolselderpuree en witloof

35 MIN
2 personen
Witte vis met spek, knolselderpuree en witloof

Oh la la, wat een heerlijk luxueus gerecht, en ook nog eens lekker licht! We maken een saltimbocca van vis met mosterd en spek in de oven. Daarbij een knolselderpuree en lekker gebakken witloof. Genieten toch?

Ingrediënten

  • ½ knolselder
  • 250 g bloemige aardappelen
  • 2 koolvisfilets
  • 2 plakjes gerookt spek
  • 2 stronkjes witloof
  • 1 el mosterd
  • 3 el melk
  • 2 el boter
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de knolselder en aardappelen en snij in gelijke blokjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water. Giet af.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bestrijk de vis aan één kant met mosterd en kruid met peper en zout. Beboter een ovenschaal. Wikkel het spek rond de vis en leg in de ovenschaal. Voeg per persoon 1 el water toe aan de ovenschaal. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Halveer het witloof in de lengte. Verhit de helft van de boter in een pan en voeg het witloof toe. Laat garen op een zacht vuur. Draai ongeveer na 5 minuten om.
  4. Pureer de knolselder en aardappelen met de melk, de rest van de boter, peper, zout en nootmuskaat.
  5. Schep de knolselderpuree op borden. Schik er de visfilets met spek op. Leg er de stronkjes witloof bij en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 539.35 kcal
Koolhydraten 35.56 g
waarvan suikers 1.21 g
Vet 24.14 g
waarvan verzadigd 16.6 g
Proteïnen 36.93 g
Vezels 5.51 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin