Witte vis met knolselderpuree, geroosterde wortelgroenten en dragondressing

30 MIN
2 personen
Witte vis met knolselderpuree, geroosterde wortelgroenten en dragondressing

Groenten in overvloed, bij dit prachtige en heerlijke koolhydraatarme gerecht. Een zalig romige knolselderpuree met geroosterde wortelen en pastinaak erbij. Een lekker stukje gebakken vis en afgewerkt met een groene dragondressing. Wat een feestelijk en toch gezond gerecht.

Ingrediënten

  • ½ knolselder
  • 3 wortelen
  • 1 pastinaak
  • 10 g dragon
  • 1 teentje knoflook
  • 2 witte visfilets
  • 1 el olijfolie
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 2 el boter
  • 1 kl wittewijnazijn
  • snufje nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil de knolselder en snij in blokjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water. Giet af en laat uitlekken.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de wortelen en pastinaak en snij in frietjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de frietjes. Besprenkel met de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halfweg om.
  3. Pluk de blaadjes van de takjes dragon en hak ze heel fijn. Pers de knoflook. Doe de dragon, knoflook, wittewijnazijn en extra vierge olijfolie in een kommetje en meng goed. Kruid met peper en zout. Dit is de dressing.
  4. Dep de witte visfilets droog met keukenpapier en kruid ze met peper en zout. Smelt de helft van de boter in een pan en bak 2-3 minuten per kant.
  5. Stamp de knolselder met een pureestamper en voeg de rest van de boter toe. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  6. Serveer de knolselderpuree met de gebakken visfilet en de geroosterde wortelgroenten. Werk af met de dragondressing.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 636.37 kcal
Koolhydraten 32.72 g
waarvan suikers 8.14 g
Vet 39.63 g
waarvan verzadigd 13.14 g
Proteïnen 32.29 g
Vezels 8.48 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin