Witte vis met knolselderpuree, geroosterde wortelgroenten en dragondressing

30 MIN
2 personen
Witte vis met knolselderpuree, geroosterde wortelgroenten en dragondressing

Groenten in overvloed, bij dit prachtige en heerlijke koolhydraatarme gerecht. Een zalig romige knolselderpuree met geroosterde wortelen en pastinaak erbij. Een lekker stukje gebakken vis en afgewerkt met een groene dragondressing. Wat een feestelijk en toch gezond gerecht.

Ingrediënten

  • ½ knolselder
  • 3 wortelen
  • 1 pastinaak
  • 10 g dragon
  • 1 teentje knoflook
  • 2 witte visfilets
  • 1 el olijfolie
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 el boter
  • 1 kl wittewijnazijn
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de knolselder en snij in blokjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water. Giet af en laat uitlekken.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de wortelen en pastinaak en snij in frietjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de frietjes. Besprenkel met de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halfweg om.
  3. Pluk de blaadjes van de takjes dragon en hak ze heel fijn. Pers de knoflook. Doe de dragon, knoflook, wittewijnazijn en extra vierge olijfolie in een kommetje en meng goed. Kruid met peper en zout.
  4. Dep de witte visfilets droog en kruid ze met peper en zout. Smelt de boter in een pan en bak 2-3 minuten per kant.
  5. Stamp de knolselder met een pureestamper en voeg de boter toe. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  6. Serveer de knolselderpuree met de gebakken visfilet en de geroosterde wortelgroenten. Werk af met de dragonolie.

Dit gerecht zit in de 15gram Foodbox van maandag 25 januari.
Ontdek hier de andere gerechten waaruit je kan kiezen. Bestellen kan tot donderdagmiddag 21 januari om 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 580.12 kcal
Koolhydraten 34.21 g
waarvan suikers 9.54 g
Vet 32.27 g
waarvan verzadigd 8.28 g
Proteïnen 32.52 g
Vezels 9.5 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin