Chef Deborah: "Een brasserieklassieker die je deze vakantie misschien hebt verorberd op een zonnig terrasje. Zet dat zomergevoel nog even verder en maak hem gewoon thuis na!
Ingrediënten
500 gr voorgesneden frieten
300 gr witte vis
1 sjalot
½ kropsla
1 tomaat
50 gr tartaarsaus
olie
boter
olijfolie
2 el bloem
scheutje witte wijnazijn
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier. Spreid de frietjes uit op de bakplaat. Besprenkel met een klein scheutje olie en schuif 25-30 min. in de oven, tot de frietjes krokant zijn. Bestrooi vervolgens met wat zout. Wij hebben deze frietjes uitvoerig in de oven getest, maar je kan ze ook krokant bakken in de friteuse of AirFryer, dan heb je de oven niet nodig voor dit gerecht.
Smelt een klont boter in een pan en bak de vis 2-3 min. aan elke kant op middelhoog vuur. Kruid met zout en zwarte peper. Controleer of de vis gaar is: als hij nog een beetje glazig is en je ‘m vlot uit elkaar kan trekken met een vork, is hij perfect (zie tip).
Snipper intussen de sjalot fijn. Scheur de sla in stukken en snijd de tomaat in parten. Schep onder elkaar en breng op smaak met een scheutje olijfolie, witte wijnazijn, zout en zwarte peper.
Serveer de vis met de frietjes, salade en een lepeltje van de tartaarsaus. Smakelijk!
TIP: Schep nog wat extra boter door de pan van de vis en gebruik dit als botersausje bij je vis.