Witte vis met broccolipuree en yoghurtsausje

25 MIN
2 personen
Witte vis met broccolipuree en yoghurtsausje

Foodbagchef Claire: "De delicate smaak van de vis past perfect bij de romige en zachte broccolipuree. Met de kruidige yoghurtsaus geef ik een extra kick aan het gerecht. Dit bordje is snel gemaakt, gezond en o zo smakelijk!"

Ingrediënten

  • 500 gr bloemige aardappelen
  • 1 broccoli
  • 10 gr peterselie
  • 10 gr bieslook
  • 125 gr volle yoghurt
  • ½ citroen
  • 300 gr witte vis
  • zout
  • zwarte peper
  • boter
  • 1 el bloem
  • scheutje melk
  • snuifje nootmuskaat

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snijd de aardappelen in stukken van zo’n 3 cm (schillen hoeft niet). Zet net onder water met een flinke snuif zout en kook in 15-20 min. gaar.
  2. Verdeel de broccoli in roosjes (zie tip). Kook de laatste 8-10 min. mee met de aardappelen.
  3. Yoghurtsausje: hak de verse kruiden fijn. Meng met de yoghurt, een kneep citroensap, zout en zwarte peper.
  4. (Begin pas met deze stap wanneer de aardappelen en broccoli bijna gaar zijn.) Dep de vis droog met keukenpapier en wentel in bloem. Smelt een flinke klont boter in een pan en bak de vis 2-3 min. aan elke kant op middelhoog vuur. Kruid met zout en zwarte peper.
  5. Giet intussen de aardappelen en broccoli af en stamp, samen met de melk, tot een smeuïge puree. Kruid met de nootmuskaat, zout en zwarte peper. Controleer of de vis gaar is: als hij nog een beetje glazig is en je ‘m vlot uit elkaar kan trekken met een vork, is hij perfect.
  6. Serveer de vis met de broccolipuree en een lepel yoghurtsaus. Smakelijk!
  7. TIP: Ook de stam van de broccoli kan je schillen en in stukjes snijden.