Witte pizza met pompoen, salie en walnoot

25 MIN
2 personen
Witte pizza met pompoen, salie en walnoot

Een heerlijk herfstige pizza, zonder tomatensaus maar met blokjes geroosterde pompoen, salie en crunchy walnoten. Lekker origineel!

Ingrediënten

  • 1 pizzadeeg
  • ½ flespompoen
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 3 takjes salie
  • 75 g gruyère, geraspt
  • handvol walnoot
  • 60 ml zure room
  • ½ dl room
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de pompoen in kleine blokjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de pompoenblokjes op. Besprenkel met 1 el olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 10 minuten in een oven van 220 °C.
  2. Leg het pizzadeeg op een met bakpapier beklede bakplaat.
  3. Meng de zure room met de room en de knoflook. Kruid met peper en zout.
  4. Bestrijk het deeg met het roommengsel. Verdeel hierover de pompoenblokjes en de geraspte gruyère. Werk af met blaadjes salie en de walnoten. Zet 8 - 12 minuten in de oven.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 785.18 kcal
Koolhydraten 56.53 g
waarvan suikers 14.81 g
Vet 49.66 g
waarvan verzadigd 21.59 g
Proteïnen 26.99 g
Vezels 5.15 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin