Witte pizza met gehakt, gekaramelliseerde ui en rucola

30 MIN
2 personen
Witte pizza met gehakt, gekaramelliseerde ui en rucola

Witte pizza of 'pizza bianco' is een pizzasoort die bij ons niet zo gekend is, maar wel degelijk vaak gegeten wordt in Italië. De tomatensaus is afwezig maar dat wordt ruimschoots goed gemaakt door heerlijke gestoofde uien met tijm, gehaktballetjes en mozzarella. Daarbij komt een slaatje van rucola en hazelnoten.

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 2 takjes tijm
  • 300 g gemengd gehakt
  • 125 g mozzarella
  • 1 pizzadeeg
  • 30 g hazelnoten
  • 50 g rucola
  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl mosterd
  • 1 kl wittewijnazijn
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 230 °C. Snij de uien in fijne plakjes. Rits de blaadjes van de takjes tijm.
  2. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de uien met de tijm op een laag vuur voor 7 minuten.
  3. Rol ondertussen kleine balletjes van het gehakt.
  4. Scheur de mozzarella in stukjes. Leg het pizzadeeg voor je uit op een met bakpapier beklede bakplaat en schep er de gekaramelliseerde uien op. Verdeel de gehaktballetjes en de mozzarella over de pizza. Kruid met peper en zout en zet 12 minuten in de oven.
  5. Hak de hazelnoten grof. Meng de wittewijnazijn met de mosterd en de extra vierge olijfolie en kruid met peper en zout. Doe de rucola in een kom en doe er de grofgehakte hazelnoten bij en bedruppel met de dressing.
  6. Snij de pizza in stukken en serveer met het slaatje.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 982.66 kcal
Koolhydraten 51.72 g
waarvan suikers 18.3 g
Vet 62.48 g
waarvan verzadigd 21.44 g
Proteïnen 52.14 g
Vezels 7.97 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin