Witte pens met koolsla en geplette aardappelen

30 MIN
2 personen
Witte pens met koolsla en geplette aardappelen

Drie lekkere dingen, die samen in een gerecht mekaar alleen nog maar versterken! We maken witte pens met daarbij een frisse koolsla met appeltjes en rozijntjes en superlekkere krokante geplette aardappelen. Dit wordt smullen!

Ingrediënten

  • 400 g krielaardappelen
  • 2 wortelen
  • 1 stengel selder
  • 1 appel
  • 10 g krulpeterselie
  • 250 g wittekool
  • 30 g rozijnen
  • ½ potje magere yoghurt
  • 2 witte pensen
  • 1 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 3 el mayonaise
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Was de krieltjes en kook ze halfgaar gedurende 12 minuten in kokend gezouten water. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C.
  2. Schil de wortelen en rasp ze fijn. Snij de selder in fijne boogjes. Schil de appel en rasp fijn tot aan het klokhuis. Hak de krulpeterselie fijn. Meng de wortelen, de wittekool, de selder, de appel, de rozijnen en de peterselie met de yoghurt en mayonaise. Kruid met peper en zout. Dit is de koolsla. Zet nog even weg in de koeling.
  3. Bedek een bakplaat met bakpapier. Giet de krieltjes af en doe ze terug in de kookpot. Laat ze kort uitdampen op het vuur. Stort ze dan op de bakplaat. Laat even afkoelen.
  4. Duw de voorgekookte krieltjes plat met de onderkant van een schaaltje. Besprenkel met de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 10 minuten in de voorverwarmde oven. Zet ze dan nog 3 minuten onder de grill, tot ze mooi krokant zijn.
  5. Verhit de boter in een antikleefpan. Voeg de witte pensen toe en bak ze 4-5 minuten per kant op middelhoog vuur.
  6. Serveer de witte pensen met de geplette aardappelen en de koolsla.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1028.12 kcal
Koolhydraten 70.31 g
waarvan suikers 32.67 g
Vet 65.36 g
waarvan verzadigd 18.68 g
Proteïnen 28.34 g
Vezels 15.55 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin