Witte pens met geroosterde blokjes knolselder, patatjes en ajuinsaus

30 MIN
2 personen
Witte pens met geroosterde blokjes knolselder, patatjes en ajuinsaus

Foodbagchef Claire: "Ik haal witte pens bij Noyen. Dat is een echt familiebedrijf. In 1923 nam Julien Noyen 'Boucherie du Nord' over, dat uitgroeide tot de beste slagerij van Gent. Inmiddels is al de vierde generatie Noyen aan de slag, maar traditie en kwaliteit staan nog altijd voorop."

Ingrediënten

  • 400 gr vastkokende aardappelen
  • 300 gr knolselderblokjes
  • 1 gele ui
  • 2 witte pensen
  • 50 gr veldsla
  • 150 ml blanke kippenfond
  • olijfolie
  • boter
  • 1 kl balsamico-azijn
  • 1 el bloem
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de aardappelen in blokjes, ongeveer even groot als de knolselderblokjes (schillen hoeft niet). Hussel samen met de knolselderblokjes, een scheut olijfolie, zout en zwarte peper door elkaar op de bakplaat. Rooster 20-25 min. in de oven.
  3. Snijd de ui in ringen.
  4. Smelt een klontje boter in een pan en bak de pens en ui in zo'n 7 min. goudbruin op middelhoog vuur. Optioneel: breng intussen de veldsla op smaak met een scheutje olijfolie, de balsamicoazijn, zout en zwarte peper.
  5. Haal de pens uit de pan en smelt opnieuw een klontje boter bij de ui. Strooi de bloem over de ui en roer goed om (zie tip). Blus met de kippenfond en laat 2 min. indikken. Proef en breng op smaak met zout en zwarte peper.
  6. Serveer de witte pens met de geroosterde blokjes knolselder en aardappel, ajuinsaus en een handje veldsla. Smakelijk!
  7. TIP: Een koffielepeltje mosterd bij de ajuin is ook lekker in de saus.