Witlooftatin

30 MIN
4 personen
Witlooftatin

Tarte tatin is ook heerlijk met groenten, zo bewijst dit verrassend hartig taartje met witloof en een heerlijk gekaramelliseerd korstje.

Ingrediënten

  • 4 vierkantjes bladerdeeg
  • 8 stronkjes witloof, gehalveerd
  • 8 el suiker
  • 50 g boter, gesmolten
  • nootmuskaat
  • peper

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Blancheer de witloof 5 minuten in gezouten water. Laat ze goed uitlekken.
  3. Schenk de gesmolten boter in vier ronde bakvormpjes. Strooi er de suiker over en schik er de witloof op. Kruid met peper en nootmuskaat.
  4. Dek af met het bladerdeeg en druk het deegdekseltje goed tegen de binnenkant van het vormpje aan.
  5. Bak 15 minuten in het midden van de oven.
  6. Ontvorm op een rooster. Serveer warm of lauw.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 431.17 kcal
Koolhydraten 51.26 g
waarvan suikers 31.89 g
Vet 22.37 g
waarvan verzadigd 12.01 g
Proteïnen 5.22 g
Vezels 3.07 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin