Witloof met gerookte zalm

15 MIN
4 personen
Witloof met gerookte zalm

Een erg mooi, eenvoudig en toch verrassend hapje, deze witloofbootjes met gerookte zalm, mimosa van ei en roomkaas. Ideaal bij een feestelijke brunch!

Ingrediënten

  • 100 g gerookte zalm, in stukjes
  • 2 stronkjes witloof
  • 1 ei, hardgekookt
  • 150 g roomkaas
  • ½ citroen, geperst
  • 1 el bieslook, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Trek de blaadjes van 2 stronken witloof. Spoel en dep ze droog. Verdeel hierover de gerookte zalm.
  2. Meng in een kommetje de kaas met het citroensap. Kruid af met peper en zout. Leg op elke witloofblaadje een lepel kaas.
  3. Hak het ei in zeer fijne stukjes en leg dit op de kaas. Overstrooi met wat bieslook.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 208.85 kcal
Koolhydraten 2.86 g
waarvan suikers 1.22 g
Vet 17.4 g
waarvan verzadigd 9.44 g
Proteïnen 10.44 g
Vezels 1.05 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin