Winterse salade met kip en cheesy croutons

30 MIN
2 personen
Winterse salade met kip en cheesy croutons

Foodbagchef Caroline: "Ik liet me inspireren door de caesar salade, en stak die in een dikke winterjas. Met curly kale (dat zijn de jonge scheutjes van boerenkool), cheesy croutons, geroosterde biet, malse kip en een verrassende dressing met een scherp kantje. Geniet ervan!"

Ingrediënten

  • 2 rode bieten
  • 1 teentje knoflook
  • 2 panini broodjes
  • 25 gr geraspte cheddar
  • 2 kipfilets
  • 125 gr Griekse yoghurt
  • mosterd, naar smaak
  • 25 gr walnoten
  • 100 gr curly kale
  • olijfolie
  • 2 kl kipkruiden
  • 1 kl witte wijnazijn
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Schil de biet en snijd in parten. Hussel op de bakplaat met een scheutje olijfolie, zout en zwarte peper. Leg de knoflook (ongepeld) erbij. Rooster 15 min. in de oven.
  3. Snijd de panini in blokjes van 2 cm. Hussel in een kom door elkaar met een scheut olijfolie, zout en zwarte peper. Strooi de cheddar erover en schep goed om, zodat de kaas rond de croutons kleeft.
  4. Halveer de kip overlangs, zodat je 2 platte filets per persoon hebt. Marineer de kip met olijfolie en de kipkruiden (optioneel). Bak de kip 2-3 min. per kant. Schep uit de pan en houd warm.
  5. Yoghurtdressing: haal de gepofte knoflook uit de oven. Verwijder de pel en plet met een vork. Meng de yoghurt met mosterd (naar smaak), de knoflook, witte wijnazijn, zout, zwarte peper en een klein scheutje water, zodat je een lopend sausje krijgt.
  6. Haal de bakplaat met de biet uit de oven. Schik de croutons erbij en zet nog 5 min. in de oven. Rooster de laatste 2 min. de walnoten ook nog mee in de oven.
  7. Verhit opnieuw een scheutje olijfolie in de pan van de kip en roerbak de curly kale kort (zie tip) op middelhoog vuur, tot de blaadjes geslonken zijn. Kruid met zout en zwarte peper.
  8. Snijd de kip in reepjes. Schik de curly kale op een bord, samen met de kippenreepjes, rode biet, kaascroutons en walnoten. Druppel de dressing erover en serveer. Smakelijk!
  9. TIP: Curly kale 'gedraagt' zich zoals spinazie. Je hoeft het dus maar heel kort te bakken, tot de blaadjes geslonken zijn. Houd eventueel enkele rauwe blaadjes apart voor de afwerking.