2 foodhypes in één origineel hapje! Opgeklopte feta met ricotta en citroenzeste, met daarover heerlijke zoete, tangy en spicy hot honey. Serveer met dipstokjes en dip weg!
Ingrediënten
100 gr feta
125 gr ricotta
1 biologische citroen
snuifje (Griekse) oregano
zout en zwarte peper
4 el honing
1 rode chilipeper
½ teentje knoflook
1 kl witte wijnazijn
1 lente-uitje
dipstokjes
Bestel deze producten online
BEREIDING
Whipped feta: verkruimel de feta in een hakmolen. Schep de ricotta erbij. Rasp de citroenzeste erbij. Voeg de Griekse oregano toe en kruid met zout en zwarte peper. Mix tot een egale dip, er mogen nog kleine brokjes inzitten.
Hot honey: snijd de chilipeper in halve ringen. Rasp de knoflook. Warm de honing op in een steelpannetje, voeg de knoflook en chili toe. Haal van het vuur en roer de witte wijnazijn erdoor.
Schep de whipped feta in een kommetje. Rasp nog wat extra citroenzeste erover. Schenk de hot honey erover. Werk af met een lente-uitje in ringen gesneden. Serveer met dipstokjes. Smakelijk!