Waterkerssoep met gerookte forel onder korst

50 MIN
4 personen
Waterkerssoep met gerookte forel onder korst

Een soep om mee uit te pakken: verfijnde waterkerssoep met gerookte forel, onder een leuk krokant bladerdeegdakje. Erg feestelijk!

Ingrediënten

  • 160 g forellen, gerookt en in blokjes
  • 4 vierkantjes bladerdeeg
  • 1 aardappel, in blokjes
  • 1 preiwit, in halve ringen
  • 2 stengels selder, in boogjes
  • 2 uien, in halve ringen
  • 2 bosjes waterkers, fijngehakt
  • 1 ei, losgeklopt
  • 1 l groentebouillon
  • 40 g boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Stoof de uien aan in de boter samen met de prei en de selder. Roerbak 5 minuten en kruid af met peper en zout.
  2. Blus de groenten met de bouillon en breng aan de kook. Voeg de aardappel toe en laat 15 minuten sudderen.
  3. Voeg de gehakte waterkers toe aan de soep en laat een minuutje meekoken. Pureer de soep met een staafmixer. Kruid eventueel nog bij met peper en zout.
  4. Verwarm de oven voor op 185° C.
  5. Verdeel de soep over vier kommetjes. Doe er de gerookte forelblokjes bij. Dek elk kommetje af met een plakje bladerdeeg en druk goed vast aan de randjes. Snijd eventueel de restjes weg.
  6. Bestrijk het bladerdeeg met het losgeklopte ei en zet de kommetjes in de oven. Laat 20 minuten bakken en serveer meteen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 410.94 kcal
Koolhydraten 29.17 g
waarvan suikers 8.33 g
Vet 25.08 g
waarvan verzadigd 11.99 g
Proteïnen 16.05 g
Vezels 5.13 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin