Warme salade van asperges, bacon & hazelnoten

25 MIN
4 personen
Warme salade van asperges, bacon & hazelnoten

Een originele lauwwarme salade van witte asperges, knapperig gebakken bacon en hazelnoten. Een verrassende combinatie van smaken en texturen!

Ingrediënten

  • 4 plakjes bacon
  • 30 witte asperges
  • 35 g hazelnoten, geroosterd en geplet
  • 3 eieren, hardgekookt en in kwartjes
  • 1½ kl mosterd
  • ½ el ciderazijn
  • 2 el hazelnootolie
  • 1½ el koolzaadolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Meng voor de dressing de hazelnootolie met de koolzaadolie, het ciderazijn en de mosterd. Kruid met peper en zout.
  2. Grill het bacon goudbruin en krokant. Knip het nadien in kleine stukjes. Zet even opzij en houd warm.
  3. Snijd de houterige onderkanten van de asperges en schil ze. Kook ze nadien 5 minuten in gezouten water tot ze zacht zijn. Giet af en laat uitlekken.
  4. Verdeel de asperges over de borden en leg er de hazelnoten en het bacon bij. Besprenkel met de dressing en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 303.12 kcal
Koolhydraten 2.61 g
waarvan suikers 2.14 g
Vet 27.71 g
waarvan verzadigd 4.63 g
Proteïnen 10.88 g
Vezels 2.35 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin