Walnotencakes

55 MIN
6 personen
Walnotencakes

Een echte revelatie, deze originele walnotencakes! Heerlijk in combinatie met de koffie-icing! Laat deze verwennerij smaken!

Ingrediënten

  • 225 g zelfrijzende bloem
  • 120 g rietsuiker
  • 140 g poedersuiker
  • 50 g amandelpoeder
  • 75 g walnoten, fijngehakt
  • 1 kl bakpoeder
  • 1 kl oploskoffie
  • 2 bio-eieren
  • 250 g yoghurt
  • 4 el walnootolie

BEREIDING

  1. Meng de bloem met de rietsuiker, bakpoeder, het amandelpoeder en 2/3de van de walnoten. Meng de eieren met de yoghurt en de olie. Roer het door de bloem, totdat er geen klonters meer zijn. Giet het beslag in een beboterde en bebloemde bakvorm en zet 45 minuten in een oven van 170 °C.
  2. Zeef de poedersuiker in een kom. Meng de oploskoffie met 1 el heet water en roer door de poedersuiker. Voeg 1 à 2 kl water toe, tot je een stevige, egale massa hebt. Dit is de icing.
  3. Ontvorm de cake en laat afkoelen op een rooster. Bestrijk met de icing en werk af met de rest van de walnoten.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 579.72 kcal
Koolhydraten 75.43 g
waarvan suikers 48.08 g
Vet 25.81 g
waarvan verzadigd 3.39 g
Proteïnen 11.19 g
Vezels 2.83 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin