Volkoren spaghetti puttanesca met tonijn en crunchy kappertjes

30 MIN
2 personen
Volkoren spaghetti puttanesca met tonijn en crunchy kappertjes

Chef Caroline: "Ik neem je mee richting Zuid-Italië voor een heerlijke spaghetti puttanesca. In plaats van ansjovis gebruik ik tonijn, echt verrassend lekker. Gebakken kappertjes zorgen voor een lekkere crunch."

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g kerstomaten
  • 1 courgette
  • ½ rode chilipeper
  • ½ citroen
  • 25 g kappertjes
  • 1 el tuinkruiden met citroen
  • 400 g tomatenpulp
  • 200 g volkoren spaghetti
  • 10 g platte peterselie
  • 100 g tonijn uit blik
  • olijfolie
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook voor de pasta.
  2. Snijd de sjalot fijn en pers de knoflook. Halveer de kerstomaten. Snijd de courgette in de lengte in 4 en dan in plakjes. Snipper de peper fijn (verwijder de zaadjes voor minder pit). Spoel de citroen en boen goed schoon. Rasp de schil.
  3. Dep de helft van de kappertjes droog met keukenpapier (zie tip). Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en bak de kappertjes kort aan, tot ze wat krokant beginnen te worden. Schep uit de pan en meng met de citroenzeste. Kruid met zwarte peper.
  4. Verhit een scheutje olijfolie in de pan van de kappertjes en fruit de sjalot en knoflook 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de courgette toe en stoof 5 min. Voeg de kerstomaten, chilipeper (gebruik minder als je niet van pit houdt) en tuinkruiden met citroen toe en laat opnieuw 3 min. stoven. Voeg de tomatenpulp toe en kruid met zout en zwarte peper. Breng aan de kook en laat 10 min. pruttelen op zacht vuur.
  5. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Giet af, maar bewaar een kopje kookvocht.
  6. Hak de peterselie fijn. Laat de tonijn uitlekken.
  7. Roer de tonijn en de rest van de (ongebakken) kappertjes door de saus. Proef en breng verder op smaak met zout, zwarte peper en een kneepje citroensap.
  8. Meng de pasta onder de saus en voeg eventueel een scheutje kookvocht toe voor een vloeiende saus. Serveer de pasta puttanesca met de gebakken kappertjes en fijngehakte peterselie. Smakelijk!
  9. TIP: Door de kappertjes te drogen, zullen ze minder spatten in de hete olijfolie.