Volkoren spaghetti met spinaziesaus, citroen en geitenkaas

15 MIN
2 personen
Volkoren spaghetti met spinaziesaus, citroen en geitenkaas

Hoe maak je een snel, voedzaam en verrassend pastagerecht klaar? Je had het al door, dit is hét recept! Een heerlijk frisse pasta met een originele spinaziesaus op smaak gebracht met citroen en afgewerkt met zachte geitenkaas en crunchy pijnboompitten. In 15 minuten klaar en genieten maar!

Ingrediënten

  • 200 g volkoren spaghetti
  • 200 g spinazie
  • 20 g pijnboompitten
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 g geitenkaas
  • ½ citroen
  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, blender of staafmixer, kookpot en een antikleefpan klaar.
  2. Giet het hete water in de kookpot en breng terug aan de kook. Voeg de volkoren spaghetti en een snuf zout toe. Kook beetgaar in 9-11 minuten. Giet de pasta af, maar hou een kop van het kookvocht bij.
  3. Was de spinazie en laat uitlekken.
  4. Verhit de antikleefpan en voeg de pijnboompitten toe. Rooster ze kort tot ze beginnen te kleuren. Schep uit de pan. Pers de knoflook.
  5. Verhit de olijfolie in de antikleefpan en voeg de knoflook en spinazie toe. Roerbak tot de spinazie geslonken is. Kruid met peper en zout. Schep de spinazie over in de blender of een maatbeker. Voeg per persoon 100 milliliter van het kookvocht van de pasta toe, de helft van de geitenkaas en de helft van de pijnboompitten. Was en rasp de schil van de aangegeven hoeveelheid citroen, hou apart. Pers er de aangegeven hoeveelheid citroensap bij. Voeg de extra vierge olijfolie toe en mix tot een mooie groene saus.
  6. Verkruimel de geitenkaas. Meng de volkoren spaghetti met de spinaziesaus. Schep in diepe borden, werk af met de rest van de geitenkaas, de rest van de pijnboompitten en de citroenzeste en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 680.44 kcal
Koolhydraten 70.41 g
waarvan suikers 5.31 g
Vet 31.77 g
waarvan verzadigd 8.48 g
Proteïnen 23.64 g
Vezels 12.33 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin