Volkoren spaghetti met spekjes, tomatensaus en geraspte kaas

30 MIN
2 personen
Volkoren spaghetti met spekjes, tomatensaus en geraspte kaas

Foodbagchef Isa: "In de keuken is buiten de lijntjes kleuren helemaal niet erg. Sterker nog, het kan verrassende, nieuwe favorieten opleveren. Zo verwerkte ik onlangs restjes spek in m'n spaghettisaus, en m'n gezin was er dol op!"

Ingrediënten

  • 100 gr gezouten spekblokjes
  • 1 gele ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 wortelen
  • 1 courgette
  • snuifje gedroogde tijm
  • 400 gr tomatenpulp
  • kruidentuiltje
  • 200 gr volkoren spaghetti
  • 50 gr geraspte kaas
  • olijfolie
  • snuifje suiker
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de pasta.
  2. Tomatensaus: verhit een scheutje olijfolie in een pot en bak de spekblokjes goudbruin op middelhoog vuur. Haal uit de pot. Snipper de ui fijn en pers de knoflook. Snijd de wortel in stukjes van 0,5 cm (schillen hoeft niet) en de courgette in blokjes van 1 cm. Verhit opnieuw een scheut olijfolie in een pot en fruit de ui en knoflook 2 min. op zacht vuur. Voeg de wortel en courgette toe en laat 5 min. meebakken. Kruid met tijm, zout en zwarte peper. Blus met de tomatenpulp, schik het kruidentuiltje erin en laat 15 min. pruttelen op zacht vuur.
  3. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  4. Proef van de tomatensaus en breng verder op smaak met een snuifje suiker (zie tip), zout en zwarte peper.
  5. Serveer de pasta met de tomatensaus en werk af met de spekjes en geraspte kaas. Smakelijk!
  6. TIP: Tomatenpulp kan een beetje zurig zijn. Die zuurtegraad breng je in balans met een snuifje suiker of een scheutje balsamicoazijn. Proeven is de boodschap.