Volkoren spaghetti met snelle ragu van veggie gehakt

30 MIN
2 personen
Volkoren spaghetti met snelle ragu van veggie gehakt

Mits enkele aanpassingen, maak je van een klassieke spaghetti bolognaise een gezond en voedzaam kommetje comfort food.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 wortelen
  • 200 g vegetarisch gehakt
  • 10 g bladpeterselie
  • 200 g volkoren spaghetti
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 30 g emmentaler
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Schil de wortelen en snij ze in fijne blokjes. Pluk de blaadjes peterselie.
  2. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de volkoren spaghetti beetgaar in 7-9 minuten. Giet af, maar hou 1 kopje van het kookvocht bij.
  3. Verhit de helft van de olijfolie in een grote pan en bak het vegetarisch gehakt 5-6 minuten. Schep regelmatig om. Schep uit de pan en zet even opzij.
  4. Doe de rest van de olijfolie in de pan en stoof de ui, de knoflook en de worteltjes aan. Voeg na 5 minuten opnieuw het vegetarisch gehakt toe en roer goed om. Laat nog 3 minuten meebakken en voeg dan het blik tomatenblokjes toe.
  5. Verlaag het vuur en laat de saus zachtjes pruttelen. Kruid met peper en zout en voeg de oregano toe. Voeg eventueel wat kookvocht van de pasta toe als de saus niet vochtig genoeg is.
  6. Serveer de spaghetti met de vegetarische ragusaus, de bladpeterselie en geraspte kaas.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 859.48 kcal
Koolhydraten 94.79 g
waarvan suikers 20.73 g
Vet 30.35 g
waarvan verzadigd 6.6 g
Proteïnen 40.46 g
Vezels 24.06 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin