Volkoren spaghetti met kip, prei en salie

20 MIN
2 personen
Volkoren spaghetti met kip, prei en salie

Een lekker bordje comfort food, dat toch ook voedzaam is, deze volkoren spaghetti met een heerlijk romige preisaus met stukjes gebakken kip en krokante salie om het af te werken. Eenvoudig om te maken, met een maximum smaakeffect. Heerlijk herfstig!

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 2 prei
  • 5 g salie
  • 2 kipfilet
  • 200 g volkoren spaghetti
  • 1 brikje lichte room
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Pers de knoflook. Was en snij de prei in ringen. Pluk de blaadjes salie. Snij de kipfilet in reepjes.
  2. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de volkoren spaghetti beetgaar in 7-9 minuten. Giet de pasta af maar hou een kop van het kookvocht bij.
  3. Verhit 1/3de van de olijfolie in een grote pan en voeg de salieblaadjes toe. Laat ze krokant bakken in de olie. Schep uit de pan. Voeg opnieuw 1/3de van de olijfolie aan de pan toe en bak de kippenreepjes rondom in 5-6 minuten, zodat ze mooi goudbruin gekleurd zijn. Kruid met peper en zout. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  4. Verhit de rest van de olijfolie en voeg de prei en knoflook toe, roerbak voor 2 minuten. Voeg per persoon 2 eetlepels kookvocht van de spaghetti toe en zet een deksel op de pan. Laat 5 minuten stoven.
  5. Voeg de lichte room en de kippenreepjes toe aan de prei roer goed om en kruid met peper en zout. Laat nog 3 minuten garen. Doe er nu de volkoren spaghetti bij, schep goed om en laat even doorwarmen.
  6. Schep de pasta in borden, leg er de gebakken salie bij en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 917.81 kcal
Koolhydraten 80.18 g
waarvan suikers 13.34 g
Vet 39.77 g
waarvan verzadigd 11.37 g
Proteïnen 53.02 g
Vezels 15.84 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin