Volkoren penne met gebakken paddenstoelen, feta en rucola

20 MIN
2 personen
Volkoren penne met gebakken paddenstoelen, feta en rucola

Een gerecht dat de overgang van de winter naar de lente inluidt: heerlijk gebakken paddenstoelen met gesmolten feta, een verrassende citroendressing, rucola en crunchy walnoten erbij. Klaar in 20 minuten, waar wacht je nog op?

Ingrediënten

  • 200 g volkoren penne
  • 250 g champignons
  • 150 g oesterzwammen
  • 1 teentje knoflook
  • 50 g rucola
  • 30 g walnoten
  • 100 g feta
  • ½ citroen
  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de volkoren penne beetgaar in 8-9 minuten. Giet de pasta af.
  2. Borstel de champignons schoon en snij in plakjes. Scheur de oesterzwammen in reepjes. Pers de knoflook. Was de rucola en laat uitlekken. Hak de walnoten grof.
  3. Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan en voeg de knoflook, champignons en oesterzwammen toe. Roerbak 5-6 minuten tot de champignons mooi goudbruin kleuren. Kruid met peper en zout. Haal de pan van het vuur en verkruimel er de aangegeven hoeveelheid feta over. Laat even staan.
  4. Was en rasp de schil van de aangegeven hoeveelheid citroen en pers het sap. Meng het citroensap en de -zeste met de extra vierge olijfolie en kruid met peper en zout. Dit is de citroendressing.
  5. Meng de pasta met de citroendressing en schep er voorzichtig de rucola door. Schep in diepe borden en schik er de champignons op. Strooi er de grofgehakte walnoten over en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 760.93 kcal
Koolhydraten 70.85 g
waarvan suikers 6.32 g
Vet 37.89 g
waarvan verzadigd 10.43 g
Proteïnen 26.13 g
Vezels 18.78 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin