Volkoren penne met courgette, salsa verde saus en geitenkaas

20 MIN
2 personen
Volkoren penne met courgette, salsa verde saus en geitenkaas

Mogen we even opscheppen met deze zalige originele pasta met courgette en salsa verde saus? Wat een ontdekking! En frisse geitenkaas en crunchy pompoenpitten maken het gerecht helemaal af. Een vegetarische topper!

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 jalapeñopeper
  • 10 g bladpeterselie
  • 10 g munt
  • ½ limoen
  • 200 g volkoren penne
  • 2 el kappertjes
  • 100 g geitenkaas
  • 20 g pompoenpitten
  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Rasp de courgette met een grove rasp. Snij de sjalot fijn. Pers de knoflook. Verwijder de zaadjes uit de jalapeñopeper en snij in fijne stukjes. Hak de peterselie en munt fijn. Was en rasp de schil van de aangegeven hoeveelheid limoen en pers het sap uit.
  2. Verhit de olijfolie in een pan en voeg de knoflook, sjalot en jalapeño toe. Stoof 2 minuten. Voeg dan de geraspte courgette toe en roerbak 5 minuten.
  3. Breng ondertussen een pot gezouten water aan de kook en kook de volkoren penne beetgaar in 8-9 minuten. Giet de pasta af, maar hou een kop van het kookvocht bij.
  4. Meng de gekookte pasta met de gestoofde courgette, de kappertjes, de fijngehakte kruiden, de limoenzeste, de extra vierge olijfolie en het limoensap. Kruid royaal met peper en zout. Voeg eventueel nog wat kookvocht van de pasta toe.
  5. Schep in diepe borden, werk af met verkruimelde geitenkaas en pompoenpitten en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 711.88 kcal
Koolhydraten 82.29 g
waarvan suikers 16.96 g
Vet 29.17 g
waarvan verzadigd 8.16 g
Proteïnen 24.77 g
Vezels 13.34 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin