Volkoren penne met burrata en kerstomaten met oesterzwammen uit de oven

30 MIN
2 personen
Volkoren penne met burrata en kerstomaten met oesterzwammen uit de oven

Serveer dit gerecht ook eens op een etentje met vrienden of een zondags familiediner. Zo klaar, prachtig en de burrata smaakt gewoonweg hemels. Wist je dat burrata deels bestaat uit mozzarella, waar men room en wrongel aan toevoegt?

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rode chilipeper
  • 300 gr kerstomaten
  • 10 gr basilicum
  • 200 gr volkoren penne
  • 125 gr burrata
  • 125 gr oesterzwammen
  • olijfolie
  • snuifje Provençaalse kruiden
  • 1 kl bruine suiker
  • zwarte peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de sjalot in parten. Pers de knoflook. Snijd de chilipeper in fijne ringen (verwijder de zaadlijst voor minder pit). Schik de sjalot, chilipeper en 2/3 van de knoflook in een ruime ovenschaal, samen met de kerstomaten in hun geheel. Kruid met Provençaalse kruiden, bruine suiker (zie tip), zout en zwarte peper. Voeg een flinke scheut olijfolie toe en hussel goed door elkaar.
  2. Zet de kerstomaten 20-30 min. in de oven tot ze mooi aangekleurd en gaar zijn.
  3. Breng een ruime pot lichtgezouten water aan de kook voor de pasta.
  4. Pluk het basilicum van de takjes en hak grof.
  5. Kook de pasta in zo'n 8 min. al dente. Bewaar op het einde een kopje kookvocht, vooraleer je de pasta afgiet.
  6. Scheur de oesterzwammen in stukken, kleinere exemplaren kan je heel laten. Verhit een scheutje olie of klontje boter in een pan en bak de oesterzwammen kort aan op een hoog vuur, samen met de rest van de knoflook. Kruid op het einde met zout en zwarte peper. Roer niet te veel, zo kunnen de oesterzwammen mooi aanbakken.
  7. Haal de tomaten uit de oven. Plet met een vork de tomaten een beetje plat, samen met een klein scheutje kookvocht. Voeg de pasta toe en schep om. Schik daarna ook de oesterzwammen en het basilicum in de ovenschaal. Halveer de burrata en schik op de pasta. Werk de burrata af met zout, zwarte peper en een likje olijfolie.
  8. Alvorens de pasta uit te scheppen in de borden, kan je de burrata in stukken prakken en mengen onder de pasta, maar dat hoeft niet. Smakelijk!
  9. TIP: De bruine suiker zorgt ervoor dat de tomaten licht karamelliseren, een mooi kleurtje krijgen en lekker zoet worden. Je kan hiervoor ook gewone suiker of wat honing gebruiken.