Volkoren pasta met gerookte makreel, broccolini en spinazie

30 MIN
2 personen
Volkoren pasta met gerookte makreel, broccolini en spinazie

Foodbagchef Sofie: "Ik houd van de combinatie pasta met gerookte makreel. Voor een frisse touch voeg ik wat citroen en dille toe (ook een fantastische combinatie). Het plantje dille kan je verpotten en laten groeien. Ideaal voor als je dit gerecht opnieuw wilt maken."

Ingrediënten

  • 150 gram gerookte makreel
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gr broccolini
  • 10 gr dille
  • 200 gr volkoren spaghetti
  • 20 gr kappertjes
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • ½ citroen
  • olijfolie
  • chilivlokken, naar smaak
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Haal de makreel uit de koelkast. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de pasta.
  2. Pers de knoflook. Snijd de broccolini in schuine, hapklare stukken. Hak de dille fijn. Snijd of breek de gerookte makreel in hapklare stukken.
  3. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Voeg de laatste 5 min. de broccolini toe.
  4. Verhit een scheutje olijfolie in een ruime pan en fruit de knoflook op middelhoog vuur. Roer (optioneel) chilivlokken erdoorheen en fruit 1 min. verder. Voeg de spinazie handje per handje toe en laat slinken. Voeg de kappertjes en de Italiaanse kruiden toe en kruid met zwarte peper.
  5. Bewaar een kopje van het kookvocht. Giet de pasta en broccolini af. Voeg toe aan de pan met spinazie en voeg een scheutje kookvocht toe.
  6. Schep de helft van de makreel en dille onder de pasta. Spoel de citroen en boen goed schoon. Rasp de schil (zie tip) en pers de citroen bij de pasta naar smaak. Proef en breng verder op smaak met zwarte peper.
  7. Serveer de pasta in een diep bord en werk af met de rest van de gerookte makreel, dille en citroenzeste naar smaak. Smakelijk!
  8. TIP: Draai de citroen voortdurend rond terwijl je raspt en zorg ervoor dat je enkel het gele deel van de schil raspt. Het witte deel is bitter en niet bruikbaar.