Vol-au-ventpizza met kip, prei en champignons

35 MIN
2 personen
Vol-au-ventpizza met kip, prei en champignons

Chef Isa: "Als je een Belgisch icoon met een populaire snack combineert, wat krijg je dan? De vol-au-ventpizza! Ik breng het beste van de twee werelden samen op één knapperig deeg. Klassiek en vernieuwend in één. Een blijvertje?"

Ingrediënten

  • 100 g kippenhaasjes
  • 250 g witte champignons
  • 1 prei
  • 50 g Gran Moravia, of parmezaan
  • 2 pizzabodems
  • 100 g kippengehakt
  • 30 g boter
  • 30 g bloem
  • ½ kl kipkruiden
  • zout
  • zwarte peper
  • snufje nootmuskaat

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de kippenhaasjes in hapklare stukjes. Snijd de champignons in dunne plakjes en de prei in dunne ringen (zie tip).
  3. Saus: smelt de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe en laat opdrogen onder voortdurend roeren. Zet het vuur niet te hoog zodat de roux niet kan aanbranden. Van zodra je koekjes begint te ruiken en je bloem met de boter bindt tot korreltjes, is de roux klaar. Giet al roerend met een garde 150-200 ml water per persoon erbij. Blijf goed roeren tot de saus begint te dikken. Kruid met kipkruiden (optioneel), nootmuskaat, zout en zwarte peper. Meng de helft van de Gran Moravia eronder.
  4. Smelt een klont boter in een pan en kleur de stukjes kip kort aan op hoog vuur. Kruid met zout en zwarte peper en schep uit de pan.
  5. Smeer een laagje saus op de pizzabodem. Schik de champignons, prei en stukjes kip erop. Rol balletjes van het kippengehakt en schik op de pizza. Kruid met zout en zwarte peper, bestrooi met de rest van de Gran Moravia. Schuif 15 min. in de oven.
  6. Snijd de pizza in punten. Smakelijk!
  7. TIP: Voor de fans van zoete prei: besprenkel 'm even met wat honing. Dan karamelliseert hij lekker tijdens het bakken in de oven.