Vol au vent met zalm

20 MIN
4 personen
Vol au vent met zalm

Een verrassende en verfijnde twist op een echte klassieker: vol au vent met zalm en grijze garnalen. Erg feestelijk en niet moeilijk om klaar te maken!

Ingrediënten

  • 400 g zalmfilet, in blokjes
  • 200 g grijze garnalen, gepeld
  • 4 croustades
  • 2 venkel, fijngesneden
  • ½ citroen, geperst
  • 200 ml room
  • 200 ml groentebouillon
  • 50 ml witte wijn
  • 1 el boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 100 °C.
  2. Stoof in een eetlepel boter de venkel glazig. Doe er de zalm bij en meng door elkaar. Besprenkel met de wijn en laat verdampen. Schenk er de bouillon bij en laat 5 minuten pruttelen. Voeg de room toe en laat inkoken tot de saus voldoende dikte heeft.
  3. Breng de saus op smaak met peper, zout en citroensap. Voeg de garnalen toe en roer om.
  4. Verdeel de saus over de voorverwarmde bladerdeegbakjes en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 723.32 kcal
Koolhydraten 29.52 g
waarvan suikers 3.81 g
Vet 50.18 g
waarvan verzadigd 21.24 g
Proteïnen 36 g
Vezels 3.7 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin