Laat de kip, de groentemacedoine en het kruidentuiltje ongeveer een halfuur koken.
Haal de kip uit de bouillon, laat ze afkoelen en pluk het vlees van de beenderen.
Maak kleine balletjes van het gehakt en kook ze in de kippenbouillon. Schep de balletjes uit de bouillon en zet opzij. Zeef de bouillon.
Stoof de champignons in citroensap.
Laat de boter smelten, voeg de bloem toe en roer tot een roux. Doe er al roerend de bouillon bij. Breng op smaak met peper, zout en citroensap. Voeg er de room en eidooier aan toe. Vermeng de kip, de balletjes en de champignons met de saus.
Verwarm de croustades even in de oven en vul ze met vol-au-vent. Leg er het deksel op en garneer met bladpeterselie. Versnijd aan tafel.
Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.