Vol-au-vent

50 MIN
4 personen
Vol-au-vent

De lekkerste vol-au-vent, die maak je nog steeds zelf! En de gehaktballetjes en champignons mogen uiteraard niet ontbreken in deze Belgische klassieker.

Ingrediënten

  • 1 braadkip
  • 250 g kalfsgehakt
  • 4 croustades
  • 250 g champignons, in kwartjes
  • 1 el paneermeel
  • 70 g bloem
  • 1 eidooier
  • 3 l kippenbouillon
  • 100 ml room
  • 4 el citroensap
  • 60 g boter
  • 1 handvol peterselie, fijngehakt
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Breng de kippenbouillon aan de kook. Voeg de kip toe en kook gaar in de bouillon. Schep uit de bouillon en ontvel en ontbeen de kip. Scheur het in hapklare stukken en bewaar apart. Zeef de bouillon en vang op.
  3. Meng het gehakt met een eidooier en het paneermeel. Kruid met peper en zout. Rol tot kleine balletjes. Gaar ze enkele minuten in kippenbouillon.
  4. Stoof ondertussen de champignons in 10 gram boter. Overgiet met de helft van het citroensap en zet opzij.
  5. Maak een roux door de rest van de boter te smelten en geleidelijk en al roerend de bloem toe te voegen. Laat opdrogen op een middelhoog vuur. Schenk er al roerend één liter kippenbouillon bij. Kruid met peper en zout. Haal van het vuur als de saus voldoende ingedikt is.
  6. Schenk er dan de room bij en roer de saus goed om. Voeg de kip, de balletjes, de champignons en de rest van het citroensap toe. Warm op, maar laat niet koken. Kruid naar smaak met peper en zout.
  7. Haal het dekseltje van de bladerdeegbakjes en warm 5 minuten op in de oven. Schep de vulling in en rond het bladerdeegbakje en zet het hoedje erop. Garneer met de peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 946.45 kcal
Koolhydraten 37.35 g
waarvan suikers 3.66 g
Vet 62.07 g
waarvan verzadigd 28.3 g
Proteïnen 61.11 g
Vezels 3.77 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin