Vol-au-veggie

45 MIN
2 personen
Vol-au-veggie

Zoals de naam doet vermoeden, dit is de vegetarische versie van vol-au-vent! Boordevol lekkere groentjes en een heerlijk zelfgemaakt bladerdeeggebakje.

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • ½ vel bladerdeeg
  • 1 bio-ei
  • 1 el sesamzaad
  • 250 g champignons
  • ½ broccoli
  • 2 wortelen
  • 1 groentebouillonblokje
  • ½ potje lichte room
  • 10 g krulpeterselie
  • 3 el boter
  • 2 el bloem
  • 3 el melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  3. Snij het bladerdeeg in driehoekjes. Splits het ei (de eieren), het eiwit hebben we niet nodig. Roer de eidooier(s) los. Bestrijk de bladerdeegdriehoekjes met wat eigeel en strooi er de sesamzaadjes over. Leg de driehoekjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet 15-18 minuten in de oven, tot de driehoekjes goudgeel zijn.
  4. Snij de champignons in kwartjes. Snij de broccoli in roosjes. Schil de wortelen en snij in fijne plakjes. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de broccoliroosjes en wortelen beetgaar in 5-6 minuten. Schep de groenten uit het kookvocht. Voeg het groentebouillonblokje toe en roer het los.
  5. Smelt 1/3de van de boter in een grote antikleefpan en bak de champignons op een hoog vuur. Kruid met peper en zout. Schep even uit de pan en verlaag het vuur tot medium. Laat nog 1/3de van de boter smelten in de pan. Roer er de bloem door en laat drogen. Voeg er telkens een flinke lepel groentebouillon aan toe en roer goed los, tot de saus indikt. Voeg bouillon toe tot je de gewenste sausdikte hebt en voeg dan opnieuw de champignons, broccoli en worteltjes toe. Kruid opnieuw met peper, zout en nootmuskaat. Voeg de room en de rest van de eidooier toe en roer goed om.
  6. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de rest van de boter, de melk, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng goed.
  7. Snij de peterselie fijn. Serveer de vol-au-veggie met de aardappelpuree en de bladerdeeggebakjes. Overstrooi met peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 988.21 kcal
Koolhydraten 87.87 g
waarvan suikers 14.43 g
Vet 56.07 g
waarvan verzadigd 29.88 g
Proteïnen 25.75 g
Vezels 19.65 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin