Gehaktbrood met krieken

55 MIN
4 personen
Gehaktbrood met krieken

Vleesbrood met krieken is een typisch Vlaams gerecht, heerlijk op een regenachtige dag. Lekker met brood bij, of gekookte aardappelen. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 800 g gemengd gehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 bokaal kriek, 800 ml
  • 2 eieren
  • 150 g paneermeel
  • 50 g maïszetmeel
  • 3 kl boter
  • 1 bosje peterselie, fijngesneden
  • handvol tijm, fijngesneden
  • handvol rozemarijn, fijngesneden
  • 3 el suiker
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  2. Doe het gehakt in een kom. Maak in het midden een kuiltje. Breek daarin de eieren. Meng met een vork.
  3. Strooi er beetje bij beetje het paneermeel bij. Kneed goed door. Voeg er de tuinkruiden en de knoflook aan toe en breng verder op smaak met peper en zout.
  4. Maak er een broodje van. Bak het kort rondom aan in een koffielepel boter.
  5. Leg het in een ovenschaal. Lepel er het braadvet over. Beleg het met vlokjes boter en laat het 40 minuten verder garen in de voorverwarmde oven.
  6. Laat de krieken uitlekken en vang het sap op. Roer de maïzena los in wat sap van de krieken. Breng de rest van het sap aan de kook. Voeg al roerend het de maïzena toe. Laat zachtjes koken tot het sap bindt. Voeg de krieken toe en doe er suiker naar smaak bij. Laat nog even verwarmen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 932.7 kcal
Koolhydraten 74.21 g
waarvan suikers 33.87 g
Vet 50.16 g
waarvan verzadigd 20.44 g
Proteïnen 45.09 g
Vezels 5.91 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin