Visrolletjes met spinazie

40 MIN
4 personen
Visrolletjes met spinazie

Lekkere visrolletjes van zalm gevuld met spinazie en sint-jakobsvruchten, op een bedje van spinazie. Heerlijk gezond en eenvoudig te bereiden!

Ingrediënten

  • 500 g zalmfilet
  • 4 sint-jakobsvruchten
  • 1 kg spinazie
  • 1 sjalot
  • 1 el olijfolie
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Bak de helft van de spinazie in een pan en laat slinken. Giet af en laat goed uitlekken.
  2. Kruid de sint-jakobsvruchten met peper en zout.
  3. Snijd de zalmfilet in de lengte maar niet volledig door. Leg hem open op een vel plasticfolie en beleg met de geslonken spinazieblaadjes. Kruid bij met peper en zout. Verdeel er de sint-jakobsvruchten over en vouw de filet toe. Druk goed aan.
  4. Stoom de gevulde zalmfilet 15 minuten gaar.
  5. Fruit de sjalot glazig in de olijfolie. Doe er de rest van de spinazie bij en laat 5 minuten stoven. Kruid bij met nootmuskaat, peper en zout.
  6. Snijd de visrol voorzichtig in dikke plakken. Serveer ze op een bedje van gestoofde spinazie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 379.31 kcal
Koolhydraten 3.32 g
waarvan suikers 1 g
Vet 24.26 g
waarvan verzadigd 4.76 g
Proteïnen 36.57 g
Vezels 5.42 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin