Vispapillot met tagliatelle en frisse citroendressing

30 MIN
2 personen
Vispapillot met tagliatelle en frisse citroendressing

De lente hangt bijna in de lucht! Daarom garen we vis in een pakje met prei, selder en een schijfje citroen. Perfect gezelschap voor die frisse pasta, beloofd!

Ingrediënten

  • 100 gr stoofselder
  • 2 preien
  • 1 citroen
  • 300 gr witte vis
  • 1 teentje knoflook
  • 125 gr Griekse yoghurt
  • 200 gr tagliatelle
  • boter
  • zwarte peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de pasta.Snijd de selder in kleine boogjes van 0,5 cm. Snijd de prei in dunne ringen. Smelt een klont boter in een pan en fruit de selder en prei 7 min. op zacht vuur, tot de groenten mooi zacht zijn. Kruid met zout en zwarte peper.
  2. Spoel de citroen en boen goed schoon. Rasp de schil. Snijd 1 dun plakje per persoon van de citroen en pers de rest.
  3. Maak een papillot per persoon: schik wat van de groentemengeling op een stuk bakpapier of aluminiumfolie. Leg er een stuk vis op en kruid met zout en zwarte peper. Leg er ook een plakje citroen en een klontje boter op en vouw het pakketje zorgvuldig dicht (zie tip). De stoom die in de papillot circuleert, zorgt ervoor dat de vis gaart. Leg het pakketje in een ovenschaal en gaar 15 min. in de voorverwarmde oven. Afhankelijk van de oven en de dikte van de vis kan de gaartijd iets langer zijn, controleer zeker even!
  4. Pers intussen de knoflook. Smelt een klontje boter in een steelpan en fruit de knoflook 2 min. op zacht vuur. Blus met 1 el citroensap en voeg de yoghurt en citroenzeste toe. Laat op zacht vuur warm worden (niet koken!) en kruid met zout en zwarte peper.
  5. Kook de tagliatelle in zo'n 8 min. al dente. Giet af en meng de citroendressing eronder. Proef en breng verder op smaak met zout en zwarte peper.
  6. Controleer of de vis gaar is: als hij nog een beetje glazig is en je ‘m vlot uit elkaar kan trekken met een vork, is hij perfect. Serveer de papillot met de tagliatelle. Smakelijk!
  7. TIP: Heb je nog een restje witte wijn in de koelkast? Voeg dan nu gerust een scheutje toe aan de papillot.