Vispannetje onder bladerdeeg met wortelen, prei en selder in mosterdroomsaus

30 MIN
4 personen
Vispannetje onder bladerdeeg met wortelen, prei en selder in mosterdroomsaus

Serveer een vispannetje met wortelen, prei en selder op een originele manier, met een bladerdeegdeksel. De mosterdroomsaus bindt de smaken samen.

Ingrediënten

  • 300 g kabeljauwfilets, in blokjes
  • 300 g zalmfilet, in blokjes
  • 100 g garnalen
  • 1 vel bladerdeeg
  • 4 wortelen, in schijfjes
  • 2 preiwitten, in ringen
  • 2 stengels selder, in ringen
  • 1 el maïzena
  • 1 eidooier, losgeklopt
  • 600 ml visbouillon
  • 200 ml room
  • 2 el mosterd
  • 3 klontjes boter
  • 1 el peterselie, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Kook de visblokjes gaar in visbouillon. Giet af en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  3. Smelt een klontje boter in een stoofpot en doe er de wortelen, selder en prei bij. Laat zacht worden. Schenk er na enkele minuten de room en mosterd bij en roer tot een smeuïge massa. Kruid met peper en zout. Bind de saus met de maïzena. Laat sudderen tot alle groenten beetgaar zijn.
  4. Vet een hoge, ovale ovenschotel in met boter. Leg hierin de visblokjes en overgiet ze met de saus. Leg er de garnalen over. Bestrooi met de peterselie.
  5. Dek de visschotel af met een plak bladerdeeg. Druk het goed aan op de randen en haal het overtollige deeg eraf. Bestrijk met het eigeel en prik een gaatje in het midden. Zet 10 minuten in de voorverwarmde oven.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 857.12 kcal
Koolhydraten 37.8 g
waarvan suikers 11.36 g
Vet 59.63 g
waarvan verzadigd 27.61 g
Proteïnen 41.66 g
Vezels 7.06 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin