Vispannetje met zoete aardappelpuree en courgette

45 MIN
2 personen
Vispannetje met zoete aardappelpuree en courgette

Vandaag maken we een vispannetje met een twist! Een heerlijke originele combinatie van vis en courgette in een zalig sausje, onder een afdakje van zoete aardappelpuree. Een verrassend en lekker licht gerecht voor het hele gezin!

Ingrediënten

  • 400 g zoete aardappelen
  • 1 courgette
  • 1 teentje knoflook
  • 300 g vismengeling
  • ½ visbouillonblokje
  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 el boter
  • 1 el bloem
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de zoete aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  2. Snij de courgette in fijne blokjes. Pers de knoflook. Snij de vis in fijne blokjes. Breng per persoon 125 milliliter water aan de kook en los er de visbouillon in op. Verwarm de oven voor op 180 °C
  3. Verhit de olijfolie in een kookpotje en voeg de courgetteblokjes en knoflook toe. Stoof 5 minuten, kruid met peper en zout. Schep uit het kookpotje en hou apart.
  4. Giet de zoete aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de extra vierge olijfolie, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng goed.
  5. Smelt de boter in het kookpotje. Voeg de bloem toe en roer heel goed, totdat de boter en bloem goed aan elkaar kleven. Voeg dan 1/3 van de bouillon toe en roer heel goed, tot je een homogene massa hebt die begint in te dikken. Voeg opnieuw 1/3 van de bouillon toe en meng tot de saus opnieuw begint in te dikken. Voeg het laatste deel van de bouillon toe en meng opnieuw tot een licht gebonden saus. Voeg de blokjes vis toe en laat 2 minuten garen op een zacht vuurtje. Voeg de courgette toe. Kruid met peper en zout.
  6. Schep de vis over in een ovenschaal en schep er de zoete aardappelpuree bovenop. Zet nog 15 minuten in de voorverwarmde oven en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 532.52 kcal
Koolhydraten 46.36 g
waarvan suikers 12.97 g
Vet 23.91 g
waarvan verzadigd 7.36 g
Proteïnen 30.61 g
Vezels 5.98 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin