Vispannetje met gegratineerde knolselderpuree

30 MIN
2 personen
Vispannetje met gegratineerde knolselderpuree

Vispannetje! Zo'n lekker comfort food! En het goede nieuws is: we hebben er een verrassende koolhydraatarme versie van gemaakt, onder een dakje van knolselderpuree, mét heerlijk kaaskorstje. Hier word je toch blij van?

Ingrediënten

  • ½ knolselder
  • 300 g vismengeling
  • ½ visbouillonblokje
  • 2 prei
  • 40 g gratinkaas
  • 1 el olijfolie
  • 2 el boter
  • 1 el bloem
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de knolselder en snij in blokjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water. Giet af en laat uitlekken.
  2. Dep de stukken vis droog met keukenpapier en snij in gelijke blokjes. Breng per persoon 250 milliliter water aan de kook en voeg de aangegeven hoeveelheid visbouillon toe. Roer goed los. Leg er de blokjes vismengeling in en laat 5 minuten pocheren. Schep de visblokjes uit de bouillon, laat uitlekken en hou de bouillon apart.
  3. Was en snij de prei in ringen. Verhit de olijfolie in een antikleefpan en voeg de prei toe. Stoof gedurende 5 minuten en kruid met peper en zout.
  4. Schep de gestoofde prei over in een ovenschaal. Verdeel de blokjes gepocheerde vis daarbovenop en kruid met peper en zout.
  5. Smelt de helft van de boter in een steelpan en voeg er al roerend de bloem aan toe tot ze opdroogt. Schenk er geleidelijk per persoon 150 milliliter van de visbouillon bij. Laat al roerend binden tot een saus. Meng er de helft van de geraspte kaas door. Kruid met peper en zout. Giet de saus over het vispannetje.
  6. Stamp de knolselder met een pureestamper en voeg de rest van de boter toe. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Verwarm de grill van de oven voor.
  8. Verdeel de knolselderpuree over het vispannetje. Strooi er de rest van de gratinkaas over. Zet nog 4-5 minuten onder de grill van de oven tot er een mooi goudbruin korstje op het vispannetje komt en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 562.64 kcal
Koolhydraten 28.12 g
waarvan suikers 10.66 g
Vet 29.74 g
waarvan verzadigd 14.38 g
Proteïnen 40.47 g
Vezels 8.86 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin