Vispannetje met een laagje puree met selder en prei in roomsaus

40 MIN
2 personen
Vispannetje met een laagje puree met selder en prei in roomsaus

Foodbagchef Caroline: "Vandaag maak ik een klassieker klaar. Een heerlijk vispannetje, afgedekt met een laagje puree én natuurlijk een heerlijk kaaskorstje. Zet de ovenschaal in het midden van de tafel en laat iedereen een royale portie opscheppen. Genieten maar!"

Ingrediënten

  • 500 gr bloemige aardappelen
  • 1 gele ui
  • 100 gr stoofselder
  • 2 stengels prei
  • 10 gr bieslook
  • ½ blokje visbouillon
  • 300 gr witte vismix
  • 100 ml (kook)room
  • 50 gr geraspte kaas
  • boter
  • snuifje nootmuskaat
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snijd de aardappelen in stukken van zo’n 3 cm (schillen hoeft niet). Zet net onder water met een flinke snuif zout en kook in 15-20 min. gaar.
  2. Snipper de ui fijn. Snijd de selder in blokjes van 0,5 cm en de prei in fijne ringen.
  3. Hak de bieslook fijn.
  4. Smelt een klontje boter in een pan en fruit de ui in 2 min. glazig. Voeg de selder en prei toe. Stoof 5 min. Voeg per persoon 50 ml water toe (zie tip) en verkruimel de bouillon erbij. Laat 5 min. pruttelen. Schik de vismix in de pan en schenk de room erbij. Kruid met zout en zwarte peper. Laat nog 5 min. pruttelen op zacht vuur. Roer de helft van het bieslook erdoor.
  5. Verwarm intussen de oven voor op 200°C, zet bij voorkeur de grillstand aan.
  6. Giet de aardappelen af en stamp, samen met een klontje boter, tot een smeuïge puree. Kruid met de nootmuskaat, zout en zwarte peper.
  7. Schep de vis en saus voorzichtig over in een ovenschaal. Schep de aardappelpuree erop en strijk glad. Strooi de geraspte kaas erover. Schuif nog 5 min. in de oven, tot de kaas gegratineerd is.
  8. Serveer het vispannetje en werk af met de rest van de bieslook. Smakelijk!
  9. TIP: Je kan ook witte wijn gebruiken. En schenk gerust ook een glaasje uit voor de chef ;-).