Vispannetje met aardappelpuree

30 MIN
2 personen
Vispannetje met aardappelpuree

Vraag aan je visboer om een lekkere vismengeling te maken voor dit zalige vispannetje met aardappelpuree. Een Belgische topper van aan zee!

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • ½ visbouillonblokje
  • 300 g vismengeling
  • 1 prei
  • 125 g champignons
  • 1 brikje lichte room
  • 40 g gratinkaas
  • 10 g krulpeterselie
  • 1 el olijfolie
  • 2 el boter
  • 2 el bloem
  • 3 el melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  3. Breng per persoon 250 milliliter water aan de kook en voeg de aangegeven hoeveelheid visbouillon toe. Roer goed los. Leg er de blokjes vismengeling in en laat 5 minuten pocheren. Schep de visblokjes uit de bouillon, laat uitlekken en hou de bouillon apart.
  4. Was en snij de prei in ringen. Borstel de champignons schoon en snij in kwartjes. Verhit de olijfolie in een antikleefpan en voeg de prei en champignons toe. Stoof gedurende 5 minuten en kruid met peper en zout.
  5. Schep de gestoofde prei en champignons over in een ovenschaal. Verdeel de blokjes gepocheerde vis daarbovenop en kruid met peper en zout.
  6. Smelt de helft van de boter in een steelpan en voeg er al roerend de bloem aan toe tot ze opdroogt. Schenk er geleidelijk per persoon 150 milliliter van de visbouillon bij. Laat al roerend binden tot een saus. Voeg nu de room toe en laat opnieuw wat indikken. Meng er de helft van de geraspte kaas door. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Giet de saus over het vispannetje en strooi er de rest van de kaas over. Zet 8 minuten in de voorverwarmde oven en eventueel nog enkele minuten onder de grill, voor een goudbruin korstje.
  7. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de rest van de boter, de melk, peper, nootmuskaat en zout toe. Meng goed.
  8. Hak de peterselie fijn. Serveer het vispannetje met de peterselie erover gestrooid, samen met de aardappelpuree.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 836.86 kcal
Koolhydraten 64.29 g
waarvan suikers 9.33 g
Vet 42.66 g
waarvan verzadigd 22.55 g
Proteïnen 43.66 g
Vezels 12.86 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin