Viskoekjes met zoete aardappelfrietjes en dillemayonaise

30 MIN
2 personen
Viskoekjes met zoete aardappelfrietjes en dillemayonaise

Dit gerecht is fris en lekker licht. Krokant gebakken viskoekjes met daarbij frietjes van zoete aardappel, kruidige rucola en een heerlijke dillemayonaise. Gezonde kost voor genieters!

Ingrediënten

  • 400 g zoete aardappelen
  • 1 citroen
  • 300 g vismengeling
  • 10 g dille
  • 50 g rucola
  • 1 el olijfolie
  • 2 el plantaardige olie
  • 2 el maïszetmeel
  • 3 el mayonaise
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Was en snij de zoete aardappelen in frietjes (je hoeft ze niet te schillen). Schik ze op een met bakpapier bedekte bakplaat en besprenkel met de plantaardige olie. Kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Was en rasp de schil van de citroen. Snij de helft van de citroen in partjes, pers het sap van de andere helft.
  4. Doe de visblokjes in een keukenrobot, samen met de citroenzeste, het maïszetmeel, peper en zout. Mix tot een egale massa en vorm er per persoon 2 koekjes van.
  5. Snij de dille fijn. Meng de mayonaise met het citroensap, de fijngesneden dille en kruid met peper en zout.
  6. Verhit de olijfolie in een pan en bak de viskoekjes aan beide kanten.
  7. Serveer de viskoekjes met de zoete aardappelfrieten, de rucola, de dillemayonaise en een citroenpartje.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 698.66 kcal
Koolhydraten 50.45 g
waarvan suikers 7.37 g
Vet 42.35 g
waarvan verzadigd 6.33 g
Proteïnen 27.63 g
Vezels 5.29 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin