Foodbagchef Deborah: "Romige spinazie en prei zijn de perfecte match bij witte vis. Met de krieltjes erbij staat er in no-time een klassieker op tafel."
Ingrediënten
400 gr krielaardappelen
1 stengel prei
1 sjalot
200 gr spinazie
100 ml (kook)room
300 gr witte vis
olijfolie
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Halveer de krieltjes en zet net onder water met een flinke snuif zout. Kook in 15-20 min. gaar, giet af.
Snijd de prei in stukken van 1-2 cm. Snipper de sjalot fijn.
Verhit een scheutje olijfolie in een pan of pot (ruim genoeg voor alle groenten). Fruit de sjalot glazig op zacht vuur en voeg vervolgens de prei en spinazie toe. Roerbak zo'n 5 min. Voeg de room toe en laat 5-8 min. pruttelen op zacht vuur. Kruid met zout en zwarte peper.
Bak intussen de vis (zie tip). Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de vis 2-3 min. aan elke kant op middelhoog vuur. Kruid met zout en zwarte peper. Controleer of de vis gaar is: als hij nog een beetje glazig is en je ‘m vlot uit elkaar kan trekken met een vork, is hij perfect.
Serveer de vis met de groenten in roomsaus en krieltjes. Smakelijk!
TIP: Haal je vis voor het bakken even door bloem. Zo krijgt hij een krokant korstje en blijft hij sappig vanbinnen. Schud overtollige bloem af en bak in hete olie of boter voor het beste resultaat.