Vis met amandelkorst, gestoofde prei en courgette

20 MIN
2 personen
Vis met amandelkorst, gestoofde prei en courgette

Je zal aangenaam verrast zijn door deze originele visfilets met amandelkorstje! De gestoofde prei en courgette passen er perfect bij. Een zalig koolhydraatarm visgerecht om van te genieten.

Ingrediënten

  • 2 prei
  • 1 courgette
  • 1 teentje knoflook
  • 30 g amandelpoeder
  • 2 witte visfilets
  • 2 el amandelschilfers
  • ½ brikje lichte room
  • 1 el olijfolie
  • 2 el boter
  • 1 el mosterd
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Haal de boter uit de koeling.
  2. Was en snij de prei in ringen. Snij de courgette in blokjes.
  3. Verhit de olijfolie in een grote pan (of wok) en voeg de courgette en prei toe. Voeg per persoon 50 milliliter water toe en zet een deksel op de pan. Laat 10 minuten stoven.
  4. Pers de knoflook. Doe de boter in een kom, samen met het amandelpoeder, de mosterd, de geperste knoflook, peper en zout. Meng goed door elkaar met een vork. Dep de visfilets goed droog met keukenpapier en leg ze in een ovenschaal. Verdeel de amandelboter over de visfilets. Strooi er de amandelschilfers over. Zet 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Verwijder het deksel van de pan met de groenten en laat het vocht verdampen, voeg dan de lichte room toe en laat kort inkoken. Kruid met peper en zout.
  6. Schik de gestoofde groenten op borden, leg er een visfilet bovenop en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 687.62 kcal
Koolhydraten 28.78 g
waarvan suikers 20.36 g
Vet 44.22 g
waarvan verzadigd 15.83 g
Proteïnen 41.27 g
Vezels 13.49 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin