Vis gepocheerd in curryroom met groenten

20 MIN
2 personen
Vis gepocheerd in curryroom met groenten

Zin in een snel, smaakvol en voedzaam gerecht? We maken vandaag een snelle wok met daarbij vis gepocheerd in een zalige curryroom en groentjes. Klaar in 20 minuten en genieten maar!

Ingrediënten

  • 200 ml kokosmelk
  • 2 kl currypoeder
  • 300 g vismengeling
  • 1 stengel prei
  • 1 wortel
  • 1 rode paprika
  • 2 lente-uitjes
  • 100 g sojascheuten
  • 1 el arachideolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Doe de kokosmelk en per persoon 1 eetlepel water in een kleine kookpot. Voeg het currypoeder toe, meng en breng aan de kook. Dep de vis droog met keukenpapier en snij de stukken vis in gelijke blokjes. Kruid ze met peper en zout. Wanneer de kokosmelk pruttelt, leg er de visblokjes in. Laat 6-7 minuten op een zacht vuur garen.
  2. Was en snij de prei in ringen. Schil de wortel en snij in fijne blokjes. Snij de rode paprika in blokjes. Snij de lente-ui in ringen. Hou het witte en groene gedeelte gescheiden.
  3. Verhit de arachideolie in een wok of grote antikleefpan en voeg het wit van de lente-ui, de prei, wortel en paprika toe. Roerbak voor 5-7 minuten op hoog vuur. Kruid met peper en zout. Voeg de laatste minuut de sojascheuten toe.
  4. Schep de gewokte groenten in diepe kommen en voeg dan de visblokjes toe. Schep er de currysaus over, werk af met het groen van de lente-ui en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 529.28 kcal
Koolhydraten 22.94 g
waarvan suikers 12.69 g
Vet 31.76 g
waarvan verzadigd 19.86 g
Proteïnen 34.25 g
Vezels 10.63 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin