Vietnamese pizza met scampi en crispy chili olie

30 MIN
2 personen
Vietnamese pizza met scampi en crispy chili olie

Een verrassend snelle en originele lunch: Vietnamese pizza! Met een rijstvel als bodem en daarop een eitje met scampi, homemade crispy chili olie (al kan je ook kant-en-klare gebruiken), snelle gepekelde groentjes en een pittig sausje. Vouw dubbel of snij in spietjes, dat kan je kiezen!

Ingrediënten

  • 1 bussel lente-ui
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 4 el arachideolie
  • 1 el sesamolie
  • 1 el sojasaus
  • 1 el sesamzaad
  • 1 el chilivlokken
  • 1 el gochujang (Koreaanse chilisaus), of sriracha
  • 4 el mayonaise
  • 1 el sriracha
  • ½ limoen, biologisch
  • 4 vellen rijstpapier
  • 4 eieren
  • 12 scampi
  • 2 wortelen
  • 1 komkommer
  • 2 el (sushi)azijn
  • 1 kl suiker
  • snuifje zout
  • gefrituurde uitjes

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Maak eerst de crispy chili olie (of gebruik kant-en-klare): snijd de lente-ui in ringen (houd de helft apart), snijd de sjalot fijn, pers de knoflook. Doe in een kommetje, samen met de sojasaus, chilivlokken, sesamzaad en gochujang. Warm ondertussen de arachideolie en sesamolie samen op in een steelpannetje. Schenk de hete olie over de andere ingrediënten in het kommetje. Let op, het gaat bruisen. Roer goed om.
  2. Chili-limoenmayo: meng de mayonaise met de sriracha en rasp er limoenzeste bij. Roer goed los, voeg eventueel een drupje water toe voor een mooie vloeibare saus. Schenk in een spuitflesje.
  3. Hak de scampi grof.
  4. Gepekelde groenten: snijd de wortel en komkommer in fijne julienne, of gebruik een juliennesnijder. Meng met de sushi-azijn, suiker en een snuifje zout.
  5. Verhit een pan op het vuur. Leg er een rijstvel in. Het rijstvel zal beginnen opkrullen, bestrijk met wat crispy chili olie, dat zal ervoor zorgen dat het terug plat zal gaan liggen in de pan. Breek een ei erover en roer los met eetstokjes. Strooi er wat scampi en lente-ui bij. Zet een deksel op de pan en laat een 2-tal minuten garen op middelhoog vuur.
  6. Schep uit de pan en beleg met de gepekelde groentjes, nog wat lente-ui, de chili-limoenmayo en geroosterde uitjes. Vouw dubbel of snij in spieën. Bak nog 3 pizza's. Smakelijk!